Zabbix 5.4: Vylepšenia, na ktoré ste čakali


Nová verzia Zabbix 5.4 prichádza s plánovaným generovaním reportov PDF, robustnou detekciou problémov, pokročilou agregáciou dát a ďalšími významnými vylepšeniami.

"V novej verzii Zabbix sme sa zamerali na požiadavky najnáročnejších zákazníkov, ktorí vyžadujú najvyššiu úroveň výkonu a flexibility. Používatelia Zabbixu oceňujú skutočnosť, že tento produkt poskytuje všetky potrebné funkcie pre monitorovanie rozsiahlych enterprise infraštruktúr, prakticky s nulovými nákladmi," hovorí Alexej Vladishev, zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Zabbix.


Stručný prehľad najvýznamnejších funkcií dostupných v novej verzii

Plánované generovanie reportov vo formáte PDF

Zabbix bude vedieť generovať a odosielať prispôsobené denné, týždenné alebo mesačné PDF reporty. Teraz je možné premeniť akýkoľvek Zabbix dashboard na PDF report! Prístup k tejto funkcii je riadený novou používateľskou rolou.

Výkonnejšia detekcia problémov

Zabbix teraz podporuje jednoduchú, ale mimoriadne flexibilnú novú syntax pre podmienky problémov. Umožňuje vytvárať veľmi sofistikované podmienky na detekciu problémov v reálnom čase. Zaviedol sa aj nový súbor operátorov, štatistických, matematických a reťazcových funkcií, vďaka ktorým je ešte výkonnejší.

Pokročilá agregácia údajov

Možnosti agregácie Zabbixu boli rozšírené o podporu výberu metrík podľa rôznych podmienok vrátane tagov. Zjednodušuje sa tým agregácia údajov na plánovanie kapacity, monitorovanie na úrovni podniku a pokročilé zisťovanie problémov. Existujúce funkcie agregovaných metrík boli pre zjednodušenie zlúčené do prepočítavaných metrík.
Teraz Zabbix používa jednotnú syntax pre všetko: triggre a prepočítavané metriky!


Vylepšenia vizualizácie

Zabbix 5.4 obsahuje zjednotenie funkcionality obrazoviek a dashboardov a zavádza podporu viacstranných dashboardov. Jedna platforma na vizualizáciu všetkých vašich údajov!

API Tokeny pre bezpečné integrácie

Podpora pomenovaných tokenov API s dátumom platnosti pomáha jednoducho a bezpečne integrovať Zabbix so systémami tretích strán. Nová používateľská rola kontroluje, kto môže vytvárať API tokeny.

Väčšia podpora tagov

Zabbix 5.4 upúšťa od podpory označovania aplikácií na úrovni hostov a nahrádza ich metrickými tagmi. Teraz sú tagy podporované pre všetky kritické objekty v Zabbixe: šablóny, hosty, prototypy hostov, triggre, metriky a udalosti.
Podrobnejšie informácie o technických funkciách obsiahnutých v najnovšej verzii budú vysvetlené počas online stretnutí "Release Day" v rôznych jazykoch. Vyberte si podujatie a prihláste sa naň na webovej stránke Zabbix Events: https://www.zabbix.com/events.

Dostupnosť

Zabbix 5.4 je už k dispozícii pre nasadenie v lokálnom prostredí a v cloude: www.zabbix.com/download
Preskúmajte, čo je nové v Zabbix 5.4: www.zabbix.com/whats_new_5_4
Viac informácií, kompletnú dokumentáciu a prehľad funkcií nájdete na: www.zabbix.com/documentation/5.4/manual

O spoločnosti Zabbix

Spoločnosť Zabbix sídli v Európe, Japonsku, Rusku, Brazílii a Spojených štátoch. Jej zakladateľom, generálnym riaditeľom a tvorcom produktu Zabbix je Alexej Vladishev. Hlavnou pracovnou oblasťou spoločnosti Zabbix je vývoj bezplatného a open-source softvéru na monitorovanie služieb, sietí a aplikácií. Okrem toho spoločnosť ponúka širokú škálu profesionálnych služieb navrhnutých tak, aby vyhovovali jedinečným obchodným požiadavkám každého zákazníka, vrátane implementácie, integrácie, vývoja na zákazku a konzultačných služieb, ako aj rôznych školiacich programov. Poslaním tímu Zabbix je sprístupniť špičkové monitorovacie riešenie, ktoré bude cenovo-dostupné pre všetkých. Prvýkrát bol Zabbix uvedený na trh v roku 2001. Zabbix ako spoločnosť bola založená v roku 2005 s cieľom poskytovať služby odbornej technickej podpory. Medzi zákazníkmi spoločnosti Zabbix sú vládne inštitúcie rôznych krajín spolu s niektorými z najväčších svetových telekomunikačných, finančných, vzdelávacích, maloobchodných a zdravotníckych spoločností. Mnohé z nich sú zaradené do zoznamu Fortune 500.


Ak sa chcete dozvedieť viac, napíšte nám na marketing@egroup.sk