ITshare: Radoslav Červený: „Cloud nie je iba poskytnutý výkon, bezpečnosť či kapacita úložiska.“


V posledných rokoch sú spoločnosti prístupnejšie a otvorenejšie k presunu svojich firemných dát a IT služieb do cloudu a privátny, verejný alebo hybridný cloud je už prirodzenou súčasťou podnikových infraštruktúr. Cloudové služby sú dnes bežnou súčasťou aplikačných riešení, pričom ich prínosy oceňujú firmy naprieč segmentmi, a to bez ohľadu na veľkosť. Aké kľúčové výhody prináša cloud do firiem a korporácií a aké sú neopodstatnené obavy zo strany zákazníkov? Vyspovedali sme Radoslava Červeného, senior IT konzultanta zo spoločnosti eGroup Solutions, a. s.

Ako vy osobne vnímate situáciu na trhu z pohľadu cloudu? Rastie obľuba cloudových služieb?

Vnímam to ako celosvetový trend a rovnako to vidia aj naši zákazníci. Princíp je ten, že všetci zákazníci majú tendenciu venovať sa svojmu primárnemu biznisu a nehľadieť na starosti okolo dostupnosti IT infraštruktúry. Nechcú sa starať o IT oddelenie alebo nadmieru zaťažovať manažment v tejto oblasti. IT vyhľadávajú skôr ako službu na podporu svojho podnikania.

Či už je to infraštruktúra, alebo samotné podnikové aplikácie, ktoré v nej bežia, zákazníci ich chcú mať k dispozícii nonstop a súčasne mať možnosť jednoduchým spôsobom priebežne nasadzovať ich nové verzie, prípadne do nich pridávať novú funkcionalitu, a to bez nutnosti odstávok. 



Zdroj: ITshare

Čítať článok

Ak sa chcete dozvedieť viac, napíšte nám na sales@egroup.sk